Kurs360 - skibsprojekter

Vanskeligt stillet ung i praktik som sømand

Nyt liv i sigte

Hvert år tilbyder KURS360 at hjælpe unge i problemer ved at tilbyde dem praktikophold på et af de 32 danske skibe, som firmaet samarbejder med.

Den 4. februar 2019 gik vores søpraktikant gennem 1 år fra borde på skonnerten Linden, der netop var hjemvendt fra Svalbard ved Nordpolen til Københavns havn.

Dermed afsluttede han et forløb hos KURS360, som har givet ham en ny start. Vores sociale arbejde, som foregår i samarbejde med forældre og hjemkommune, har gjort ham til en mønsterbryder med nye kompetencer.

Og heldigvis stopper historien ikke her.

 

På vej til skoleskibet

Han er nemlig allerede steget ombord på et fly i Kastrup lufthavn for at møde på sit næste skib, skoleskibet Georg Stage, der venter i havn i Spanien.

Han fortsætter således sin ungdomsuddannelse som skibsassistent – og ikke mindst sin dannelsesrejse med en ny ungdomsidentitet.

Tidligere nederlag er pakket ned i en støvet kuffert og efterladt på havnen, og en anden kuffert er fyldt med nyt indhold, såsom mestring, selvværd og et positivt livssyn, der viser, at han vil sine omgivelser og være en del af samfundet.

En læreplads i sigte

Der er ingen tvivl om, at KURS360’s frivillige anbringelser har sat sit aftryk. Søfolkene på Linden har været fantastiske og tålmodige, så søpraktikanten fik tid til at finde balance og trivsel.

Han blev belønnet ved at blive en del af besætningen, og det i en sådan grad, at han allerede nu kan se frem til en læreplads på samme skib, når skoleopholdet er afsluttet.

Så skal han stævne ud til Grønland og fjerne kyster med en ny KURS60 søpraktikant under armen.

Sådan arbejder KURS360

KURS360 står for det socialfaglige arbejde. Vi vejleder og koordinerer vores 32 danske sejlskibe og skibe i handelsflåden, og den unge søpraktikant har dansk kaptajn som personlig mentor.

Den unge på 14-23 år bliver hurtigt gjort klart ombord, at vedkommende har et medansvar for, at tingene lykkes. Vedkommende bliver målt på sin adfærd, men vi støtter naturligvis, hvor der er behov. Den unge skal forstå sin værdi og betydning.

Vi betragter ikke det udsatte unge menneske uden uddannelse som et socialt tilfælde, der har tabt livsgnisten. I stedet ser vi det som vores opgave at afdække den unges virkelighed og forstå verden, som han ser den.

Mange års erfaring

Vi stiller krav. Men vi går frem i søpraktikantens tempo, så denne kan holde den aftalte kurs.

Vi tilbyder solide skuldre og en positiv energi om den unge.

Vi har et miljø til søs som ikke findes lige i land. Og gennem årene har vi haft mange unge, som er endt med at smide deres misbrug, kriminalitet, manglende sociale færdigheder eller andre udfordringer overbord.

 

Lars Hyldeborg,

ejer/koordinator af KURS360 ApS

PS. Landbase i fiskerlejet Brunshuse på Sydfyn – stedet hvor vi lufter vores kreativitet og dyrker friluftslivet